GOTT NYTT ÅR!

Ett gott år har det varit för denna författare – två nya böcker, VARNING FÖR VILT samt HELMERS VALS. Därtill ljudboken VINTERGATAN, författarinläst. Även Helmers vals är författarinläst. Därtill ett fyrtiotal föreläsningar och framträdanden, långnovell i Socionomen samt Samfundet de Nios Vinterpris mitt i allt, man tackar. Fabriken slamrar och lever. Författaren är glad om hon får vara med ännu ett år under lika gynnsamma omständigheter. Ett bättre år önskas för de miljoner som ingenting har, ofta inte ens yttranderätt, makt över den egna kroppen eller ens tillgång till sin egen hjärna eftersom man har blivit hjärntvättad. Ändå blir livet bättre, trots att vi blir fler. Visst ska man vara klarsynt och inte naiv. Men inte dystopisk, det är en farlig väg som kan bli sin egen uppfyllelse. Vi som har haft tur ska förvalta vårt pund. Att hänga med huvudet när man har det så bra som de flesta av oss i vårt land har det är fantasilöst. Gläd dig i ditt nya år 2017 kära läsare av detta och ha inte dåligt samvete för det. Var inte skenhelig, var sunt egoistisk och agera efter ditt samvete. Frimodiga människor rår man inte på.