NYHETER

23-06-15 Årets Jan Fridegårdstipendium tilldelas Aino Trosell av Uppsala kommuns kulturnämnd. Beloppet är på 100.000:- och motiveringen lyder: ”Hennes inkännande skildringar av det ljusa och mörka i människor, deras längtan och livets utmaningar. Aino Trosell ger perspektiv på aktuella samhällsfrågor och levandegör miljöer på den svenska landsbygden.” Utdelningen äger rum i Uppsala den 12 november.   

Foto: Lisa Jabar

 

 

 

 

 

23-06-05 KONSERT KL 18.00 I FRIHAMNEN För första gången i Sverige framförs en körversion av delar av Stings musikal The Last Ship. 400 körsångare från Västra Götaland sjunger om vad som händer med en stad och dess identitet när en hel varvsindustri läggs ned. I konserten medverkar också några av Sveriges bästa folkmusiker samt musikalartisterna Åsa Fång, Philip Jalmelid och Jacob Andréas, allt under ledning av Karl-Johan Ankarblom. Även publiken får vara med och sjunga. Stina Wollter håller ihop konserten med berättelser från Göteborgs varvshistoria, hämtat ur böckerna Varvsslammer av Aino Trosell och Arven efter varven av Maria Bard och Lena Öritsland.
Konserten är en del av Göteborgs Jubileumsfestival .

 

 

 

 

 

23-05-12 BOKSLÄPP! Ljudboken MONA PÅ VARVET kommer ut, som ljudbok och e-bok på eminenta förlaget Tundell o. Salmson. Det ska firas med en release, fysiskt och digitalt kl 17.00 – 18.00. Maila så får du en länk och kan vara med, var du än befinner dig: anki@tundellsalmson.se eller veronica@tundellsalmson.se VÄLKOMNA!

 

 

 

 

23-01-18 FÖRBEREDELSER – en härlig deckarfestival i april i Maria Lang-land, alltså Nora, förbereds för närvarande med många deckarförfattare och andra nördar där romanen Gränsmark finns med på ett hörn. Förberedelser sker även inför den stora Jubileumsfestivalen i Frihamnen i Göteborg 2 – 5 juni där boken Varvsslammer – jubileumsprodukt och skriven som en present till staden på dess 400-årsjubileum – finns med på ett annat hörn.

 

 

 

 

 

22-11-14 JULKRIMINELLER – originalljudbok på Lind & Co kommer ut. Även som e-bok. Tretton fängslande berättelser, en del rent kriminella, som alla utspelar sig i juletid.

 

 

 

 

 

22-11-01 ADLERBERTSKA KONSTSTIPENDIET om 100.000 tilldelades Aino Trosell samt nio andra konstutövare på Göteborgs Stadsmuseum.

 

 

 

 

 

22-09-23 TRE ANTOLOGIER med medverkan av Aino Trosell presenterades på Bokmässan; Swedish Cocktail Noir, Afton i Ilheus samt Arven efter varven. 

 

 

 

 

 

 

22-05-18 VARVSSLAMMER SLUT innan Göteborgs 400årsjubileum ens är färdigfirat. MEN med stöd av IF Metall möjliggörs ett tilltryck om 500 – 1000 ex. Tusen tack för detta Metall!

 

 

 

 

22-03-31 NÄSTA BOK; kontrakt skrivet. Info kommer. Utgivning i november – ljudbok och e-bok.

 

 

 

 

 

21-09-20 GÖTEBORGS STADS ARBETSSTIPENDIUM FÖR FÖRFATTARE tilldelades Aino Trosell, Aleksander Mutturi och Helena Westroth Hansson. Vid mottagningen på Börsen delades även  20 kulturstipendier ut. 

 

 

 

 

 

21-08-26 OVE ALLANSSONSTIPENDIET tilldelas Aino Trosell och Anders Wällhed. Se inlägg med pressmeddelande.

 

 

 

 

 

21-03-31 onsdag EFTER TIO. Aino medverkar i MALOUS BOKKLUBB och pratar om Gränsmark, skrivandet, arbetarlitteraturen och mycket mer…

 

 

 

 

 

21-03-14 BREAKWATER PUBLISHING meddelar att VARVSSLAMMER av Aino Trosell kommer ut  redan 31 mars. Boken är på 320 sidor. Den innehåller skönlitterära texter som kastar läsaren rakt in i varvsslamret. Berättelser, drama, skrönor och ren poesi från varvsarbetslivet för 50 år sedan. Boken är illustrerad med fotomaterial ur Varvshistoriska föreningens rika arkiv.

 

 

 

 

 

20-12-15 SVENSKA AKADEMIEN beslutat att tilldela författaren Aino Trosell en belöning ur egna medel om 50.000:-. Fyra andra författare erhåller vardera samma belöning nämligen David Zimmermann, Sven Olov Karlsson, Ann Luise Bertell och Per Hagman. Motiveringar ges inte. 

20-12-15 ÖPPET HAV heter tidskriften Socionomens vinternovell som jag även i år fick äran att skriva. Sextonsidig mittbilaga i Socionomen #8 2020.

 

 

 

 

 

2020-11-19 INSTÄLLT tyvärr – julmarknaden i Nordstan här i Göteborg där en författare för första gången skulle vara med, nämligen jag och min nya bok Gränsmark. Men covid-19 är inte till att leka med. Det var rätt att ställa in. Dock hann jag köpa hem en massa böcker vilket gör att jag nu generöst erbjuder mig att personligen signera enligt önskemål, packa och skicka Gränsmark med posten. 260:- inklusive porto. Chans till personligt utformad julklapp, ja varför inte passa på med ett rim i dedikationen.

2020-10-17 Åter hemma efter jättefin coronasäkrad turné, främst i Dalarna. Men det började på Dejes Gamla Kraftstation med sin grymma konstutställning samt de femtio åhörare som fick samlas enlig Folkhälsomyndigheten. En oförglömlig kväll. Därefter fortsatte jag med författaraftnar i Ludvika, Smedjebacken och Rättvik. Alla coronasäkrade; glest utställda stolar, handsprit och uppmaningar att hålla avstånd. Och folk vågade komma. Jag signerade även böcker, med lite handsprit emellan. Tyvärr blev det inga handslag och inga kramar men stämningen var varm och intresset för den nya romanen Gränsmark stort. Nästa vecka bär det iväg igen till Dalarna, denna gång Malung. Titta gärna under fliken Här ses vi.

2020-08-24 SIGNERING. Den coronasäkrade sommarturnén i Dalarna blev succéartad. Särskilt i Malung där den glest arrangerade utomhuskön ringlade sig timslång för att folk ville ha ett signerat exemplar. Bokhandeln sålde slut. Gränsmark kommer ut 21 september men går redan nu att köpa hos bokhandlarna i Malung, Falun och Ludvika. Samt hos mig, och då blir den signerad. 260:- per post, 180:- i handen om vi kan stråla samman i Göteborg eller Kungsbacka. Maila så postar jag pronto: mail@ainotrosell.se

2020-06-25  Horisonten ljusnar. Det blir ett boksläpp ändå, i Falun 8 juli. Och sedan signeringar i Malung och Ludvika. Och jag kommer att återvända till Dalarna under hösten. Se under HÄR SES VI. Vi har varit duktiga att tvätta händerna och hålla oss isär. Nu vänder det.

 

 

2020-06-03 INSTÄLLT: Tyvärr går coronan hårt åt kulturlivet. Liksom åt min egen lansering av romanen Gränsmark. Den skulle ha haft ett glänsande försläpp på eventet Kultur i Tiomilaskogen i slutet av juli. Men det är inställt, precis som Dan Anderssonveckan. För att inte tala om Bokmässan. Kanske går mina författaraftnar i oktober att genomföra. Se under Här ses vi. Fram till dess, och så snart boken finns tillgänglig, kommer jag att erbjuda signeringar hemifrån och att skicka böckerna personligen till er. Återkommer om detta. Under tiden tar vi avstånd i bästa samförstånd.

 

 

 

 

 

 

 

 

JUBILEUMSSEMINARIUM, Bengt Anderberg 100 år, fredagen den 17 april kl 15.00 – 17.00, Hörsalen Göteborgs Stadsbibliotek. Jubileumsboken LÄRDARE ÄN DJÄVULEN FROMMARE ÄN ÄNGLARNA – ELVA RÖSTER OM BENGT ANDERBERG presenteras. Program, musik, uppläsning mm.

 

 

 

 

 

 

 

 

2019-12-07 Ur PRESSMEDDELANDE: ” Den mångfaldigt prisbelönade författaren Aino Trosell ger ut sin nästa roman Gränsmark på Hoi Förlag hösten 2020. 

  Aino Trosells kommande roman ger en ny dimension åt ett redan varierat och framgångsrikt författarskap. Gränsmark är en annorlunda samtidsskildring, spännande och dramatisk samtidigt som det är en vemodig och nostalgisk beskrivning av Finnmarken, författarens egna trakter från uppväxten, och dess folk.

……………………………………………………..

2019-12-07 För sjunde året i rad skriver Aino åter en lång vinternovell för Socionomen. I år heter den NATTENS SKOGAR. ” Missa inte socionomen och författaren Aino Trosells ruggiga julnovell ”Nattens skogar” i nästa nummer!”

 

 

 

 

 

…………………………………………………………………….

2019-10-24 PRESSMEDDELANDE:

Årets bästa kriminalromaner nominerade

Nu har Svenska Deckarakademin nominerat de fem bästa svenska och den fem bästa till svenska översatta kriminalromanerna för 2019. De bästa svenska har alla synts på akademins prispallar tidigare, medan samtliga de översatta är nykomlingar. Vilka av de tio som får årets gyllene kofotar offentliggörs vid Deckarakademins möte i Eskilstuna söndagen den 24 november kl 14.00.

Den fem nominerade svenska kriminalromanerna är:

Alsterdal, Tove: Blindtunnel (Lind & Co)

Carlsson, Christoffer: Järtecken (Albert Bonniers Förlag)

Eriksson, Kjell: Den skrattande hazaren (Ordfront)

Grebe, Camilla: Skuggjägaren (Wahlström & Widstrand)

Sund, Erik Axl: Dockliv (Ordfront)

 Tove Alsterdal belönades med den gyllene kofoten 2014 för Låt mig ta din hand, Christoffer Carlsson 2013 för Den osynlige mannen från Salem, Kjell Eriksson 2002 för Prinsessan från Burundi och Camilla Grebe 2017 för Husdjuret. Erik Axl Sund, dvs Jerker Eriksson och Håkan Sundquist, fick ett specialpris 2012 för trilogin Victoria Bergmans svaghetKråkflickan, Hungerelden och Pythians anvisningar.

Årets bästa översatta kriminalromaner spänner över ett brett fält: från ett familjedrama i den australiensiska vildmarken till en rättegång mot en brittisk minister som anklagas för våldtäkt. Och däremellan handlar det om en hårdkokt kvinnlig privatutredare/bokhandlare, ett mord som leder tillbaka till 1940-talets franska motståndsrörelse och våld på ett irländskt nunnekloster – ett s,k. Magdalenahem för ”fallna kvinnor”.

De nominerade är:

 Harper, Jane: En förlorad man (Övers: Klara Lindell, Forum)
Lelchuk, S.A.: Rädda mig från farliga män (Övers: Anders Tengner, Bokfabriken)

Scott, Manda: Förrädare (Övers: Kjell Waltman, Modernista)
Spain, Jo: Förlåt oss våra synder (Övers: Hanna Williamsson, Modernista)
Vaughan, Sara: Efter skandalen (Övers: Molle Kanmert Sjölander, Albert Bonniers Förlag)

…………………………………………………………………………………………………………….

Ur pressmeddelande september 2019 från Stiftelsen Natur & Kultur, 400 sökte, 12 erhåller årets arbetsstipendier à 100.000:- :

Aino Trosell skriver om ett nutida Sverige där socialtjänsten ska ta hand om det som resten av samhället inte klarar. Familjer som krakelerar, barn som utåtagerar, kvinnor som blir slagna, åldringar som inte har råd med tandvård, mördare under sexton år och nyanlända som ingen förstår sig på.

……………………………………………………………………………………………………………

2019-04-15 

4 – 5 maj håller Svenska Deckarakademien sitt vårmöte i Uppsala där vi bland annat har ett offentligt framträdande på Akademibokhandeln under lördagen. Från Akademibokhandelns hemsida:

”Uppsala Stora Torget

Författarträff med Svenska Deckarakademien

Välkommen på en spännande stund med några av våra vassaste deckarförfattare! Arne Dahl, Ninni Schulman, Karin Alfredsson och Christina Waldén berättar om sina författarskap och aktuella böcker. Ingen föranmälan krävs.

Lilian Fredriksson och Johan Wopenka samtalar om deckare i akademisk miljö/akademiska mord.

Lördag 4 maj kl 15:00

Plats

Uppsala Stora Torget

…………………………………………………………………………………………………………..

2019-01-15 Ett viktigt etappmål är nu uppnått i lobbyarbetet för ett varvs- och industrihistoriskt center. Med finansiellt stöd från Västra Götalandregionen har lobbygruppen initierat en förstudie vilken presenterades på Volvo museum inför ett sjuttiotal intresserade från kommun, region, näringsliv och civilsamhälle. Aino Trosell inledde seminariet med att läsa sin egen dikt Kranarna väntar (finns att läsa på Facebooksidan av den 2019-01-17). Därefter redogjorde David Anthin för förstudien vars syfte är att bädda för en fördjupad förstudie med syfte att få igång arbetet med ett industrihistoriskt center i Nordens största industristad innan bilderna har bleknat. Också ett showroom för dagens industri, och morgondagens. Ett viktigt besöksmål och en strategisk mötesplats. Det är arbetarstaden värd inför 400årsjubileet 2021. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

………………………………………………………………………………………………………………………………….

Sveriges Författarförbunds styrelse har beslutat tilldela Aino Trosell ett vistelsestipendium i Aten 11 – 25 mars 2019 i Ariane Wahlgrens hus . I samband med detta kommer Aino torsdagen den 21 mars på kvällen att framträda för svenskkolonin i på Svenska kyrkans café i Plaka i arrangemang av föreningen SWEA.

  Ariane Wahlgren testamenterade vid sin död 1993 sin privata villa i Aten till Sveriges Författarförbund som förvaltar huset. Sedan mitten av 90-talet fungerar villan som bostad för stipendiater från Sveriges Författarförbund och från Svenska Journalistförbundet.
Huset ligger i stadsdelen Koukaki i närheten av Akropolis och vid foten av den gröna pinjeoasen Filopappos kulle.

 

 

 

 

 

 

…………………………………………………………………………………………………………………….

För femte året skriver Aino Socionomens midvinternovell som i år heter OM JAG INTE ÖVERLEVER. Lösnummer går att köpa via direktkontakt med tidskriften enligt följande: ”de fyller i sina personuppgifter samt skriver: Ett ex av nr 8/2018, 100 kr i meddelandefältet. Då kan Susanne skicka faktura till dem på ett smidigt sätt. Det är viktigt att de skriver detta så att vi inte behandlar dem som prenumeranter.

Länken är: https://socionomen.nu/prenumerera Vi skickar ut tidningarna den 7/1”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

………………………………………………………………………………………………………………………….

BOKMÄSSAN 2018! Kom till Sjöfartsmontern Bo5:02 på lördag 29/9 kl 16.00 och hör mig prata vid följande programpunkt: ”OFFSHORE OCH YTSPÄNNING Aino Trosell har skrivit ett stort antal böcker, både kriminalromander, släktberättelser men även söfarts. och varvsanknutna som Offshore och Ytspänning. Hon berättar både vad som driver henne i sitt författarskap och också något om hur arbetet med att få ett politiskt beslut om ett varvshistoriskt museum i Göteborg går.”

 

 

 

 

 

 

 

 

…………………………………………………………………………………………………………………

Sommarföreläsningar imorgon 14/6 kl 13.00  på Emigranternas hus som ett led i lobbyverksamheten för ett varvs- och industrihistoriskt center på Götaverkenområdet med förstas spadtaget till stadens 400års-jubileum 2021.

 

 

 

 

 

 

 

 

………………………………………………………………………………………………………..

Gäst hos Radio Dalarna juni 2018 

 

 

 

 

 

 

 

………………………………………………………………………………………………………………..

Under våren har jag repeterat med sånggruppen Sötsurt i Stockholm. Nu nalkas premiären. En provföreställning ges 6 maj kl 14.00 på Eggby gård på Järvafältet. Fri entré. Sånger, dikter, teaterfragment framföres i OBERÄTTADE HISTORIER, nio damer om grovarbetarna som bar kjol och andra berättelser. Alla välkomna!

 

 

 

 

 

 

 

 

………………………………………………………………………………………………………………………..

Författaraftonen på Dala Gille 15 mars blev synnerligen lyckad och följs nu upp av en bokcirkelträff kring romanen HJÄRTBLAD, dit även författaren kommer att komma.

Tid: Fredag 13 april kl 15.15. Plats: Gamla Kronvägen 62 E, Partille.

 

 

 

 

 

 

 

 

………………………………………………………………………………………………………………….

DALA GILLE

Boka en bokträff med Aino
Torsdagen den 15 mars 2018, kl 18.00

Aino Trosell är en underbar berättare både live och i sina böcker. Bördig från Malung jobbade hon inom socialtjänsten i Göteborg innan hon blev svetsare. När hon efter några år kände att hon ville skriva och genast blev uppskattad fortsatte hon skriva sina berättelser om stolta arbetare, som älskar sitt arbete. En modern arbetarförfattare hade fötts.
Hon har skrivit Hjärtblad, som handlar om en kullas Dalavandring till Stockholm. Men Aino kommer också till oss för att tala om sitt Dalarna och Helmers vals, boken om sin färgstarke far.
Hon lämnar oss ett antal Hjärtblad till en bokcirkel. Hur den ska utformas talar vi om under träffen. Passa på att gå med i cirkeln och få en av böckerna i gåva.
Kom till denna författarafton och ta gärna med vänner för att bli bekant med Aino Trosell och hennes värld. Träffen blir på Masthuggets hus och börjar som vanligt kl. 18.00
Kostnad: 50 kr, för gäst 70 kr.
Bindande anmälan genom att sätta in pengar på Gillets plusgiro 4 47 86-2
senast den 6 mars.
Frågor till Ollas Ann-Mari tfn: 0723 34 43 09, mail: gronkvist@telia.com
eller Eva S. tfn: 0768 21 84 61, mail: eva.k.sandstrom@tele2.se
Väl mött!

 

 

 

 

 

 

 

 

………………………………………………………………….

INSÄNDARE

Aino är ständig tvångsmässig sekreterare i lobbygruppen för ett varvs- och industrihistoriskt center…

 

 

 

 

 

 

 

 

………………………………………………………………………………………………………………..

MIDVINTERNOVELL

Håll utkik efter julnumret av Socionomen som snart är ute. Stort uppslaget är den senaste novellen. Otäck, spännande och helt nyskriven.  Det är mörkt den här årstiden. Men aldrig så mörkt som i minithrillern DET SISTA LJUSET. Beställ numret hos zara.hammarberg@akademssr.se

 

 

 

 

 

 

………………………………………………………….

Bokmässan 2017, Aino uppvaktar kulturministern angående ett varvs- och industrihistoriskt center i Göteborg

 

 

 

 

 

 

…………………………………………………………………………………………..

KULTURARTIKEL

Söndagen den 30 juli publiceras artikeln DEN OBERÄTTADE STADEN som huvudtext på Göteborgs Postens kultursida.Missa inte den!

 

 

 

 

 

……………………………………………….

HÖSTENS FÖRELÄSNINGAR

Botanisera gärna under HÄR SES VI! Fler är på gång.

 

 

 

 

 

 

 

 

…………………………………………………….

VÅRENS FÖRELÄSNINGAR

börjar nu komma på plats. Se under HÄR SES VI så ses vi kanske någonstans i Sverige i vårens tid.

………………………………………..

VINTERGATAN BLIR LJUDBOK

14 – 16 november läser Aino in sin roman Vintergatan på Tundell och Salmsons ljudboksförlag vid Hornstull. Att komma ut till jul. En svensk vintersaga. Ett luciadygn i den svenska småstaden när flingorna faller och känslorna glöder under snön.

 

 

 

 

 

 

 

 

…………………………………………

SAMTAL MED SVEN WOLLTER

Den 1 oktober kl 12.00 samtalar Aino och Sven om Helmers vals på Akademibokhandeln vid Kungsportsplatsen i Göteborg. Sven Wollter debuterade tidigare i år med romanen Hon Han Döden.

 

 

 

 

 

 

……………………………………………………………………………………….

HELMERS VALS BLIR LJUDBOK

25 juli 2016: Det är nu bestämt att Aino Trosells nya roman – hennes tjugofemte bok – även kommer ut som ljudbok; nedladdningsbar samt som cd-bok. Producerar gör A Nice Noise och det är författaren själv som läser. Beräknat ljudboksläpp samtidigt med pappersbokens 9 september.

 

 

 

 

 

 

 

 

……………………………………………………………………

13 juli 2016: ännu en positivt recension av VARNING FÖR VILT, idag i Nerikes Allehanda. Se recensionsutdrag under Författarskapet: Böcker: Varning för vilt.

 

 

 

 

 

……………………………………………………………………………

BOKRELEASE I GÖTEBORG

27 juni: Release på Litteraturhuset i Göteborg av nya romanen Helmers vals.  I samarbete med Lindelöws förlag. Nu bestämd. Releasen äger rum måndagen den 5 september kl 18.00. Bubbel och snittar. Samt ett program som meddelas senare.

 

 

 

 

 

 

 

 

…………………………………………………………….

BOKRELEASE I MALUNG

4 juni 2016: Bokrelease av HELMERS VALS bestämd till Malungs marknad 17 – 18 september. Många bokningar under hösten med anledning av den nya romanen, se vidare under fliken Här ses vi.

Foto: Petter Hellmin

.

 

 

 

 

 

……………………………………………………………………………..

3 maj 2016: utgivningsdag för den nya romanen HELMERS VALS är fastställd till fredagen den 9 september i år.

 

 

 

 

 

 

 

 

……………………………………………………………………………..

 

26 april 2016: Nytt nummer av tidskriften SKRIVA ute med stort reportage om en dag i ”slitvargen” Aino Trosells författarliv.

 

 

 

 

 

………………………………………………………………………..

PÅSK 2016: Varning för vilt åter som följetong i Mittmedias arton tidningar. Denna gång i pappersupplagorna, efter påtryckning av läsarna.

 

 

 

 

 

……………………………………………………………………………..

19 april 2016 Lobbygruppen för ett varvs- och industrihistoriskt center bildas med Aino Trosell som ständig sekreterare. 

 

 

 

 

 

 

 

 

………………………………………………………………………………………….

1 mars 2016: Aino tilldelas Samfundet De Nios Vinterpris 2016

……………………………………………………………………………………..

FEBRUARI 2016: Aino är månadens författare hos Mofibo. Läs intervjun med henne: http://seblog.mofibo.com//search?q=trosell

…………………………………………………………………………..

1 februari 2016: Aino gäst hos Stefan Livh i P4 Göteborg 10.35 – 11.00 

 

 

 

 

 

 

 

 

…………………………………………………………………………….

28 januari 2016: bokrelease VARNING FÖR VILT – berättelser

 

 

 

 

 

 

 

 

…………………………………………………………………………..

26 januari 2016: Aino gäst i Radio Dalarna

 

 

 

 

……………………………………………………………………………..

25 december 2015 – 31 januari 2016: Följetongen VARNING FÖR VILT i sex avsnitt i Mittmedias digitala söndagstidningar. Parallellt midvinterturné med start 17 januari: Åre – Östersund – Sundsvall – Ånge – Härnösand – Sandviken – Malung – Falun

 

 

 

 

 

 

 

 

………………………………………………………………………….

LJUDBOKSRELEASE

24 november 2015: OFFSHORE inläst av Marie Richardsson och Jakob Eklund utkom idag.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

…………………………………………………………………………..

JULNOVELL

SOCIONOMENs julnovell skrivs i år, precis som i fjol, av Aino Trosell. Åter en fängslande historia med en alltmer krypande känsla ju närmare julen vi kommer.

Huvudpersonen är socionom. Hon är vidbränd, och har sadlat om. Detta var kanske trots allt inte så välbetänkt? Det nya jobbet kastar henne ur askan i elden…

Novellen heter MIN FÖRSTA JUL och publiceras i Socionomens julnummer 2015 som kommer ut den 4 december.

………………………………………………………………………………….

PÅ SPÅRET 2015:

Petra Mede & Peter Magnusson

Louise Epstein & Thomas Nordegren

 Aino Trosell & Tina Mehrafzoon

David Lagercrantz & Viveca Sten

Fredrik Wikingsson & Filip Hammar

Jonas Eriksson & Åsa Sandell

SÄSONGSSTART FREDAGEN DEN 20 NOVEMBER KL 20.00 I SVT

 

 

 

 

 

 

 

 

…………………………………………………………….

DET SVARTA BAKOM SOLEN – en specialskriven långnovell – kommer som ljudbok på Tundell & Salmson Audio september 2015, inläst av Anna Godenius. Även som e-novell.

 

 

 

 

 

 

 

………………………………………………………………………..

Swedish Book Review nummer 1 2015:

Since her crime fiction debut Ytspänning (Surface Tension) in 1999, Aino Trosell has been rated among the highest fliers of the genre in Sweden. She is a stylistically assured writer whose hallmark is a socially critical perspective with a clear awareness of class and gender issues. When Lotta Olsson, seasoned critic of the crime genre, made her choices for the 2014 Gothenburg Book Fair of the best titles she had read so far that year, this volume of short stories was among them – and this was not just a list of Swedish crime writers but included such eminent names as Val McDermid and Gillian Flynn. It is high time the English-language reading public had access to Trosell’s work.

……………………………………………….

Originalnovell modell större specialbeställd av tidskriften Socionomen. Publicerad i julnumret nr 8 2014. Novellen heter JULKORT MED TOMTE och är en thriller. Numret går att beställa av: zara.hammarberg@akademssr.se  /12 december 2014

 

 

 

 

 

……………………………………………………….

Dalademokraten kommer under julhelgerna att publicera fyra noveller från min penna, håll koll! Tre av dem är Siv Dahlin-thrillers. En av dessa HERRELÖS kommer att publiceras i papperstidningen. De andra tre, som å andra sidan är längre – mer att läsa – kommer att publiceras i tidningens digitala utgåva. Dessa tre heter RÅDLÖS, STÖRD OCH SKAKAD och MIN GRAV ÄR DIN. Alla fyra novellerna är hämtade ur boken Min grav är din, en samling krimineller som kom ut i år.  /12 december 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

…………………………………………………….

Positivt och entusiastiskt mottagande av MIN GRAV ÄR DIN  i Arbetet, Litteraturmagazinet, Dalademokraten, Dalarnas Tidningar (Ludvika Tidning, Falukuriren, Mora Tidning, Södra Dalarnas Tidningar), Bibliotekstjänst, Tidningen Kulturen och Smålandsposten. /19 juni 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

………………………………………………………

Positiv  anmälan idag i Dagens Nyheter av MIN GRAV ÄR DIN.

/7 juni 2014

………………………………………………………….

MIN GRAV ÄR DIN har vunnit positiv uppmärksamhet:

den 6 maj presenterades den i Radio P4 Göteborg,

den 3 juni publicerades en odelat positiv recension i Dalarnas Tidningar (Falukuriren, Moratidningen, Södra Dalarnas Tidningar och Ludvika Tidning),

samma dag publicerade Tidningen Kulturen en välvilligt hållen recension,

i Arbetet samma dag publicerades en oerhört positiv recension och

den 6 juni fick den nya boken ytterligare en positiv recension i Dalademokraten.

/ 6 juni 2014

……………………………………………………………………..

MIN GRAV ÄR DIN finns nu i butik och på nätet. Lägsta pris 188 (Adlibris). Inbunden. Utkom idag.

Idag släpps även ljudboken MIN GRAV ÄR DIN i en eminent inläsning av Tomas Bolme och Ann-Lie Norberg. CD. Lägsta pris 258 (Adlibris).

/21 maj 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

…………………………….

MIN GRAV ÄR DIN – krimineller II har gått till trycket och finns att beställa på nätet. I butik från slutet av april. Första recensionsdag 21 maj. Pappersbok hårda pärmar:  Lindelöws förlag. Ljudbok: Tundell Salmson Audio.

………………………………..

LOJALITETENS PRIS: originalljudbok, utkommer denna dag. Inläsare Irene Lindh. Har publicerats som följetong i Hemmets Veckotidning, då under titeln Människorna i Silverdalen. /21 mars 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

…………………………………..

TIDEVARVET: enkvinnskampanj (men förhoppningsvis bara nu till att börja med) för skapandet av världens modernaste varvsmuseum med placering i Frihamnen i Göteborg. /16 mars 2014

 

 

 

 

 

…………………………………….

Sociala medier: Aino Trosell finns nu på Facebook och Twitter. Begränsad framkomlighet kan förekomma. Allmänheten varnas för dikeskörningar och nedfallande stenblock. /11 mars 2014

…………………………………….

På en öde ö i havet kom idag ut i nyutgåva på inläsaren, Sven Wollters 80-årsdag. Nyskrivet förord av författaren, inläst av henne själv. /11 januari 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

……………………………………………………………………….

Se dem inte i ögonen kom idag ut som ljudbok inläst av Anneli Norberg på Tundell Salmson Audio. /7 februari 2014

 

 

 

 

 

 

 

……………………………………

Om hjärtat ännu slår samt Se dem inte i ögonen kom idag ut som pappersböcker efter att länge har varit slut i detta format. De finns även som e-böcker och ljudböcker /7 februari 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

………………………………………………………………………………….

Hemsida samt kommande officiella Facebooksida sköts nu av författaren själv. Alla kontakter tas hädanefter vänligen direkt via: mail@ainotrosell.se  /1 december 2013