BYGGNADSSTÄLLNINGAR

Att skriva en bok är inte helt olikt att bygga ett hus. Man gör en ritning, man samlar ihop material och man börjar med källare och grund. Vartefter reser man sedan byggnadsställningar kring själva huset för att slutligen få dit takstolarna. När bygget sedan är klart rivs byggnadsställningarna, dessa fyller inte längre någon funktion.
Jag har rivit massor, det finns därmåttans med utlyft text. Så det kan förekomma några byggnadsställningar här framledes i väntan på själva boken, där dessa texter inte fick vara med. 
Här kommer en borttagen text från kommande romanen:

”Nej han såg mig inte, inte ens när jag debuterade, det var väl något sorts misstag tror jag han tänkte. Något konstigt bara som han inte behövde bry sig om. Han kommenterade det inte men var inte direkt avvisande, han tänkte väl på annat. 
Men när jag i ett kåseri hade beskrivit honom som en bohem brann det plötsligt i gubbfnösket. Inte fan var han då någon BOHEM, var hade jag fått det ifrån? Det var Edit såklart som hade vridit sta huvudet på mig. Men han hade då för helvete arbetat och betalat skatt i hela sitt liv hur tusan kunde jag skriva att han var en BOHEM det var då det jävligaste, som en Ferlin med anhang då kanske? Som bara drack och for med fan! Visst skrev dom, och till och med bra, men det kunde dom väl ha gjort ändå utan att slå dank – att få ihop dom där verserna tog väl bara nån kvart. Att beteckna honom som BOHEM var då verkligen att inte se skogen för bara trän! Men det kom väl från Edit.
Utblåset kom som en blixt från klar himmel. Jag som hade trott att han skulle bli GLAD?! Bli smickrad över att bli porträtterad i humoristiska och varma färger. 
Men där fick jag så jag teg.
Sedan var det bra med det. Han var inte långsint. 
Vad han tyckte om allt annat jag skrev, noveller, artiklar, böcker, pjäser fick jag aldrig veta. 
Och lika bra var kanske det. Det enda i skönlitterär väg som dög var i stort sett Frithiofs saga av Esaias Tegnér, den kunde han å andra sidan utantill i långa stycken.
Förresten tyckte han ingenting. För hade han en åsikt i något ämne, så var han inte sen att lufta vad han tyckte.”