GRÄNSMARK

Brevbäraren Siv Dahlin kör längs de ödsliga vägarna. Hon har precis tagit över postrundan på Finnskogen och börjat lära känna människorna som lever härute i periferin. Hon lyssnar på musik, noterar naturen och årstidernas växlingar medan hon delar ut post. Ibland låter hon sig bjudas på kaffe.

Folket på Finnmarken får reda sig själva precis som förr i världen. Fast numera finns det ju bilar och snöskotrar, fläckvis mobiltäckning, gevär med kikarsikten, det finns boxvin och knark och sällan förgås någon längre i ödemarken.

På vinterns kallaste dag påträffar Siv en rimfrosttäckt kropp på sin runda. Hon förstår att mannen är en av de nyanlända som nyss kommit till orten. Efterhand avtäcks spänningar av oväntat slag. Allt är inte heller så enkelt. Ofrivilligt blir hon indragen som vittne, som fyllechaufför, som mottagare av bikt vare sig hon vill det eller inte.

Trosells nya samtidsroman är en storslagen berättelse från glesbygden.

”En riktigt bra roman av Aino Trosell där författaren på ett lågmält men intensivt sätt beskriver olika extremistiska inslag i vår demokrati. Och hur det påverkar oss. Läs den. Med Finnmarkens coolaste brevbärare som huvudperson”. Ann-Sofie ”Soffan” Hermansson

”Fantastisk bok. Oavbrutet fängslande.” /Sven Wollter

”Visst kunde jag förutse vissa saker. Däremot inte slutet, där Trosell skapar en högoktanig spänning trots att jag efter ett tag börjar ana vartåt det barkar på den lite hemliga SAP-konferensen där migration och migrationsfrågan står överst på agendan. Naivitetens blodiga konsekvenser, är min egen sista anteckning jag gjort om händelsen i slutet på romanen Gränsmark”. /Norrländska Socialdemokraten

Pris 200:-, beställ direkt från författaren med ev. önskemål om signering. Skriv till: mail@ainotrosell.se, uppge namn, adress och telefonnummer. Swisha när boken har kommit.