VÄRLDSPREMIÄR

Helmer hugger på 70taletIgår blev det bestämt att min tjugofemte bok, romanen HELMERS VALS, släpps under Malungs marknad 17 – 18 september och därstädes således får sin världspremiär. Var ska sleven vara om inte i grytan. Detta är särskilt glädjande eftersom romanen till största delen utspelar sig i Malung och förlagorna är lätta att känna igen. Både boken och jag ser fram emot detta elddop, att möta den mycket insatta malungspubliken där någon säkerligen kommer att slå mig på fingrarna: hon var inte alls hans fru utan hans syster, det där hände inte alls nittonhundratrettioett utan nittonhundratrettiotvå,  det var inte alls Tros Olof som sa det där utan Tros Albert, såna där timmerkälkar nyttjades inte alls så där sent som du skrev. Med mera. Det kommer att bli livat i holken.