GRÄNSMARK RECENSERAS…….

Nya Wermlandstidningen skriver: Det handlar om gränsmarker både geografiskt och mänskligt. Hur långt är människor beredda att gå för något de tror är rätt, även om det faktiskt är fel? Och vem avgör var gränsen går?
Aino Trosell skriver drastiskt och med starkt driv. Ofta finns en absurd humor med på ett hörn, rentav lutar det åt det satiriska hållet.
Andra gånger är det ren realism och både grå vardag och hetaste nyhetspuls ryms. Det är inte en deckare, men spänningsinslag saknas inte. För självklart kommer Siv något större på spåren.

En rad bokbloggare har också läst Gränsmark:

Blommiga Barbro: Jag kan riktigt varmt rekommendera den här underbara pärlan som har precis allt vad jag eftersöker i en bra bok! Toppbetyg! Betyg 5.

Bokprataren: En härlig samtidsroman med glesbygdsdramatik som ger oss såväl värme, spänning som en del humoristiska inslag. Miljöskildringarna är oerhört starka och det känns som jag är med Siv på hennes äventyr på de ödsliga vägarna i Finnmarken.

En bokresa: Trots sina mastiga 458 sidor är tempot högt och en klar bladvändare att rekommendera. Aino Trosell är för mig en ny bekantskap men jag känner på mig att vi kommer bli goda vänner precis som jag kände med Siv. Betyg 4+.

Jennies boklista: Min åsikt: Fantastisk, gripande & välskriven!

Jenny Shima: Jag tycker att det är en väldigt bra roman, språket är mångbottnat och berättelsen är flera i en. Jag kan se det karga landskapet och höra musiken trots att jag har det knäpptyst. 

Kulturbloggen: Ska också understrykas att romanen är att betrakta som initierad arbetarlitteratur av idag. Trosell är expert på att måla upp stämningar och skildra dramatik utifrån sin huvudperson. Läsaren kan inte släppa uppmärksamheten.

Bettan bokprataren: Stark roman skriven med djup känsla & spänning.

Ylva Rosen: Det blir spännande och intressant att se hur författaren ska få ihop alla trådar och jag tycker att hon lyckas väl med det oväntade slutet.

Bookishyfalling: Naturen och klimatet imponerar mig. Att som lantbrevbärare köra bil långt ut i Finnmarken utan mobiltäckning är inte något alla hade gjort. Jag hade önskat att boken var ännu längre eller att det kommer en liten uppföljare. Jag är nyfiken på hur livet i Finnmarken kommer se ut efter det som hände i slutet av boken.
4/5 stjärnor från mig!