FEBRUARI KOMMER NÄST…..

Februari heter andra kapitlet i GRÄNSMARK, den nya romanen som kommer ut i september. Här kommer ett smakprov:

/—/ En ny dag. Granarna ståtade i sina snöiga kjolar. Svensk vildmark. Också gränsmark till Norge, till historien, till civilisationen, till fantasin och drömmarna.

Natten hade som vanligt varit orolig. Polisen verkade övertygad om att en eller två andra flyktingar hade begått dådet. Hur visste man det?

Vickofall hade ingen flagga ute. Det rök ur skorstenen. Livet rullade på. Jag lyssnade på P2. En vacker flöjtsonat förstärkte det snöiga landskapets hemligheter i skenet från strålkastarna. Jag ville sudda bort det nerfrusna liket från mina näthinnor. Jag ville inte veta något mer nu.

Gryningen smög sig på. Himlen avtecknade sig mörkt blå bakom en bergskam. En ensam låda i snöplogkanten skulle för en gångs skull få lite post. Finn Bengt Olsson. En skottad stig. Inget synligt ljus från någon stuga. Men den kunde väl inte ligga så långt inne bland träden?

Gryningen slog ut i fullt dagsljus, det var en mil kvar till Hakkransberget. Jag närmade mig gården Puttola.

Svarta rökmoln bolmade plötsligt upp ovanför trädtopparna.

I samma stund hördes sirener. Jag gasade och hann precis in i fickan vid postlådan innan brandbilen blåste om och svängde upp mot gården. /—/