SOCIALASSISTENT IGEN…

Ja kanske det. I varje fall har stiftelsen Natur & Kultur haft vänligheten att tilldela mig ett av sina tolv arbetsstipendier, i konkurrens med 400 sökande faktiskt.

Så här stod det i ett pressmeddelande från Natur & Kultur för några dagar sedan:

Aino Trosell skriver om ett nutida Sverige där socialtjänsten ska ta hand om det som resten av samhället inte klarar. Familjer som krakelerar, barn som utåtagerar, kvinnor som blir slagna, åldringar som inte har råd med tandvård, mördare under sexton år och nyanlända som ingen förstår sig på.

Jättekul med denna knuff i ryggen till att grotta ner mig i ämnet. Socialtjänsten är ofta sista instans när man inte vet vad man ska ta sig till. Personalomsättningen är fläckvis skyhög. Den psykiska pressen tuff. Uppdraget stundtals luddigt och förtalet elakartat men vad är sanning?

Det vill jag ta reda på.