VINTERGATAN SOM LJUDBOK

En svensk vinterblues. Heta gnistor i den svarta sammetskappans iskalla veck.

Romanen VINTERGATAN kom första gången ut 1997 efter att jag fullkomligen hade golvats av Lars Lerins monumentalakvarell Värmlandstrafik på Galleri Bellman i Stockholm. Jag kände igen motivet, otaliga gånger hade jag kört förbi den trista Shellstationen i Munkfors. Men vad var den nu? Ett upphöjt och skimrande konstverk som ropade på sin litterära gestaltning.

Vintergatan utspelar sig under ett enda dygn i en medelstor bruksort i Sverige. Kärleken bränner människorna, svedda vacklar de vidare i sina långa äktenskap, i sina korta tonårsromanser, i sina tysta passioner mellan vårdhemmets kalla lakan. En svensk vintersaga.

2008 kom Vintergatan ut i pocket, 2016 kom den ut som ljudbok. Författarinläsning.

Känslornas fyrbåk under ett luciadygn – mot den kalla vinternatten.

Läsarkommentar Storytel 19 februari 2017: ”Enastående! Gripande, målande, värmande. Fantastisk författare :)”