Aino Trosell medverkar i På spåret

Aino 18

Författaren Aino Trosell från Malung är klar för medverkan i På spåret i SVT.

– Det värsta som kan hända är att jag blir helt tom. Men då bjuder jag på det.

Hon fick frågan i våras och tvekade inte att svara ja.

– Det är ett av mina favoritprogram som jag aldrig vill missa. Jag gillar blandningen av folkbildning och att det är en lek, ingen behöver förnedras, säger Aino Trosell.

Hon kommer att bilda par med radioprogramledaren Tina Mehrafzoon, från P3:s Musikguiden.

– Vi träffades första gången i och med en provomgång inför programmet, vi fick testköra och det fungerade bra. Jag tror att vi kommer att komplettera varandra. Hon kan förhoppningsvis ungdomskultur och sport där jag är helt väck.

Hemma i tv-soffan brukar Aino klara frågorna ganska bra.

– Men sedan vet jag ju inte hur det går att sitta i buren och komma på svaren. I värsta fall blir jag helt tom och folk hemma i Dalarna får plocka fram skämskuddarna. Det kan jag bjuda på. Det är en lek och jag är ingen dålig förlorare.

Förutom Trosell och Mehrafzoon deltar skådespelaren och programledaren Petra Mede och skådespelaren Peter Magnusson i andra gruppen tillsammans med radioprogramledarna Louise Epstein och Thomas Nordegren – som tävlade även förra året.

Sedan tidigare är författarna David Lagercrantz och Viveca Sten, tv-duon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson samt fotbollsdomaren Jonas Eriksson och proffsboxaren Åsa Sandell klara för programmet. Även fjolårets vinnare Elisabeth Höglund ställer upp i år igen.

Säsongsstarten är 20 november. (Dalarnas Tidningar 22/9 -15. Fotograf Cato Lein)