STRÅLANDE MOTTAGANDE…

Dalademokraten skriver: ” Genomgående är det verklighetsnära berättelser med ett socialt engagemang. Doftrika miljöskildringar, inlevelserika personporträtt.”

Arbetet: Också i den nya samlingen med tolv noveller visar Trosell att hon är ovanligt skicklig på att skriva kortkrimi. Hon drar ut något på novellerna – men inte mycket, aldrig mer än vad som behövs – så att hon får plats med en hel historia i det korta formatet.

Dalarnas Tidningar: ”Krimineller – det får en att tänka på karameller. Men det här är inga sötsaker, utan skrämmande, välsvarvade berättelser som oftast handlar om hur saker kan gå helt åt skogen – genom slumpens härjningar, mänskliga misstag eller felbedömningar. Det är välskrivet och skrämmande.”

Tidningen Kulturen: ”Formatet är tilltalande som korta små godbitar som kan slukas i lagom munsbitar på vägen hem från jobbet eller andra situationer av tidsnöd. Att det mellan dessa pärmar gömmer sig så många som elva ruskiga historier gör att den som triggas av spänning och oväntade upplösningar får valuta för pengarna.”

20140522_144737