Sven Wollter 80 år

Wollter avtackas sista föreställningen Stockholms Stadsteater 8 januari 2014

Wollter avtackas sista föreställningen Stockholms Stadsteater 8 januari 2014

nu på lördag, tro det eller ej! Igår var jag inbjuden till hans kalas på Stockholms Stadsteater. Vilken man! Firandet inleddes med att han bjöd på 3,5 timmar Kung Lear. Tack- och avskedsföreställning.

Fan tro´t.

Benny Fredriksson, den gamle räven, höll tal efter applådtacket samt överlämnade den största bukett jag någonsin har sett – 80 röda rosor?

Därefter var det fest – Sven bjöd generöst på skaldjursbuffé och vin och mest av allt på sig själv. Han borde ha varit utmattad efter föreställningen men alls icke, alla talare fick kramar och några personliga ord. Mest rörande var en specialskriven text fylld av ömhet framsjungen av hans barn. Han har faktiskt hunnit vara en bra pappa också – ”fast vi har olika mammor” hojtade de medelålders barnen.