SENAST UTKOMMET

FRAMSIDA Helmers vals 1 juli 16

Helmer föds i Malung 1902 och lämnar socknen första gången när han som tioåring blir påkörd av en kälke och får benröta så att han tvingas fara iväg till Falu lasarett där han lämnas ensam bland sjuka vuxna. Pojken tynar nästan bort men kommer makabert nog tillbaka till livet tack vara Titanic-katastrofen. Vi får följa Helmer genom nästan hela nittonhundratalet: historiens ur den enskildes liv, folkrörelser och krig. Men också personlig dramatik; fattigdom, arbete, kärlek, död och liv. 1949 föds en dotter som skäller på Helmer för att han aldrig städar och för att han är som han är. Hon ha slutat skälla nu. Romanen är stundtals tragikkomisk. Många kommer att känna igen sig.
HELMERS VALS utkom den 9 september 2016 och finns att beställa från förlagets hemsida samt i nätbokhandeln och i den fysiska bokhandeln inte minst.