Krimineller nominerad till Stora Ljudbokspriset

avw9_avceai3z-l-largeAino Trosells novellsamling Krimineller är nominerad till Stora ljudbokspriset 2013, inlästa av Jacob Eklund och Marie Richardson och utgiven av Storyside.

Övriga nominerade är av Jonas Hassen Khemiris ”Jag ringer mina bröder” (Hamadi Khemiri), Göran Rosenbergs ”Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz”, Mikael Niemis ”Fallvatten”, Jonas Gardells ”Torka tårar utan handskar”, Sofi Oksanens ”När duvorna försvann” (Niklas Falk)  och Chris Cleaves ”Little Bee” (Malena Laszlo).

Priset delas ut på Bokmässan i Göteborg den 26 september av Sveriges kulturminister.

Juryns motivering:

Väldigt annorlunda kriminalberättelser som överraskade positivt. Jakob Eklund ger en medryckande suggestiv tolkning av berättelsen om “paret i bilen” som blir riktigt obehaglig. Marie Richardson’s inläsning av prästen är vardagsrealistisk men ändå väldigt otäckt.