Ny roman, En egen strand

En egen strand

Hanna och Judit är systrar. Men arbete och familjeliv har gjort sitt. De är nu utarbetade, dränerade på kraft. De måste göra något, för att rädda sig, för att inte gå sönder.

Om man säljer allt och vågar språnget? Bara ger sig av? Hur länge kan man då leva i Söderhavet?
Bland tusentals obebodda öar finner de en ö som ska komma att bli deras egen. Nu ska de prata färdigt, vila, läka sig. Nu ska de hitta tillbaka, nu ska de börja om med sina liv. Äntligen finner de lugnet, äntligen lever de i nuet. Äntligen har de tid att räkna alla stjärnorna på himlavalvet.

Men i samvaron på den rofyllda ön luckras förseglingarna upp. Det Hanna och Judit hade hoppats lämna bakom sig hinner i stället ifatt dem. Samtalen färdas i allt oroligare vatten och driver systrarna att demaskera sig ända fram till den punkt där återvändo inte gives.

Nu tvingas de kämpa för sina liv. Tillsammans.
Eller var och en för sig.

Så – vad var deras utbrändhetsproblem mot det här?

De kämpar mitt i Paradiset, mitt i sin egenskapade mardröm…

Recensionscitat

Lysande Aino Trosell går mot nya höjder
”Även om höstsäsongen bara är i sin begynnelse är jag övertygad om att Aino Trosells En egen strand är en av höjdpunkterna.”
Dala-Demokraten

Ingen går säker
” Jag vet inte hur jag annars ska uttrycka mig kring denna märkliga och fascinerande roman, som fullkomligt vräker omkull mig som läsare. Starkare och intelligentare bok lär du inte ta del av på länge. Om du vågar, vill säga. Ingen går säker! Inte på den här ön! I den här världen!!”
Helsingborgs Dagblad

Systrar på flykt. Klaustrofobiskt äventyr med realistisk skärpa
”Detta är en klaustrofobisk äventyrsroman skriven av en erfaren författare som vet hur hon ska skapa kontakt med en stor läsekrets. En ovanlig bok som trots att den känns lite yxig blir allt kusligare, intensivare och intressantare.”
Dagens Nyheter

Psykologiskt helvete på Söderhavsatollen
”I stället, i takt med att situationen på paradisön urartar, passerar Trosells språk in i ett drastiskt
deliriskt flöde som suger med läsaren mot undergången – om det nu är dit som systrarna Hanna och Judit är på väg? Det tänker jag inte tala om. Den som läser får se.”
Sydsvenskan

Från utbrändhet mot paradiset
”Men denna bok skulle man kunna kalla för en psykologisk thriller. Eller en bok om praktisk filosofi. Jag kan bara säga att hon har gjort det igen.
Hon har fångat in mig i ett människoland där färden inte alltid går i behaglig takt. Med sitt precisa språk. Sin vackra stilistik som gör det fula vackert och det vackra olustigt. Surrealistiska sekvenser som är upp till läsaren att tolka. Hon vrider och vänder på det som kallas mänsklighet. Visar upp oanade fångster. Och knyter ihop det till en spännande rövarhistoria.”
Arbetaren

Psykologiskt drama i Söderhavet
”Aino Trosell är en egensinnig författare som här skapat ett psykologiskt drama med en högst oväntad upplösning. Inget får vara som det är till bokens sista blad. Hon skalar våra illusioner som vore det en lök in till vanföreställningens kärna.”
Östgöta Correspondenten

Ger ursinnet ett riktning
”Aino Trosell behandlar och vidrör däri några av vår tids avgörande frågor genom att låta systrarnas tidigare liv och motsättningarna på ön ständigt reflektera ett större sammanhang. I det skenbart lilla och privata väcker Trosell liv i de stora frågorna. Den yttre och inre dramatiken i romanen går knappt att beröra utan förstöra den laddning och spänning – vilka är betydande – som finns i romanen.

En av romanens största förtjänster är att hon lyckas med det allt annat än enkla konststycket att genom två kvinnors liv på en öde ö mycket långt borta spegla vår tid, vårt samhälle och de tilltagande orättvisorna. ”
Arbetet