Trosells Evigt unga till Lviv internationella filmfestival

aaKortfilmen Evigt unga, med manus av Aino Trosell är uttagen till medverkan på Lviv International Short Film Festival i Ukraina den 23-28 juli.

Filmen hade premiär på Göteborgs filmfestival 2011 och visades även under Luleå Kulturnatt. På filmfestivalen i Murmansk, Ryssland, hösten 2012 prisades filmen med juryns motivering ”För modet att i dramatiserad form ta upp det tabubelagda ämnet om kärlek på äldre dagar, och människans rätt att välja”. Evigt unga spelades in i Luleå under hösten 2010, regi av Annika Appelin och är producerad av Magdalena Jangard, Cinemacho.

Evigt unga var från början ett enda stort missförstånd. Aino Trosell hade fått en förfrågan om att skriva en novell för en tidning, hon hade dock misstolkat det önskade omfånget, och råkade istället skriva en följetong. När skadan redan var skedd, då skrev hon om hela berättelsen även till ett filmmanus. Ett lyckat missförstånd, visade det sig senare.