Isbränna blir film

Isbränna

Isbränna publicerades ursprungligen i novellsamlingen Isbränna och andra berättelser, en originalpocket publicerad av PAN år 2000. Den återutgavs senare som pocket och kommer under våren som ljudbok, i en stark inläsning av Stina Ekblad.

Nu blir Isbränna även långfilm, option för rättigheterna har tecknats med Zentropa International, med Aino Trosells manus. Producent är Madeleine Ekman och regissör Annika Appelin. Inspelningarna startar under 2014.

Isbränna är en berättelse som utspelar sig i den djupaste av avgrunder. Vad händer dig om din son mördas i meningslöst gatuvåld? Om du inte kan få ta hand om din sorg, för att de skyldiga inte döms trots att man vet vilka de är? Vad hjälper det då att förövarna är de som i grunden är svagast. Vad återstår? Hämnd?  Ritva, måste ta sig genom ett eldhav och kanske når hon andra sida men sannolikt bränns hon ihjäl. Isbränna är svår att värja sig emot, den är förfärlig. Men verkligheten är värre.

Två av Aino Trosells litterära verk ligger nu i produktion för långfilmsformatet, under senare halvåret av 2014 startar även inspelningen av hennes prisbelönta thriller Ytspänning, producerad av Svensk Filmindustri.