NOVELLER

Aino har skrivit noveller för antologier, tidningar, radio och många nya noveller som finns publicerade i e-boksformatet, liksom som ljudböcker.


Domaredansen

Hon väger för mycket och hon fikar för mycket och hon har ingen ordning på sonen heller och på jobbet tvingas hon ta delade turer. Men en dag ramlar en av gamlingarna.
Läs mer

trosell-hjc3a4rtats-fc3a4rd1Hjärtats färd

Malin Svensson anmäler sin hund försvunnen. Polisen som tar emot är egentligen också pensionär. Så han hjälper henne med hundbegravningen. För han tycker synd om henne, att hon är så ensam. Själv är han gift och med både barn och barnbarn.
Läs mer

Damen med hundenDamen med hunden

Siv Dahlin ska överraska sin dotter på den nya orten men möter först av allt en hund med slängande koppel. Han leder henne till ett buskage. Endast mattens fötter sticker fram…
En suput tar på sig mordet. Siv är rädd men vågar ändå vittna. Men det är inte alls som hon tror…
Läs mer

trosell-som-frc3a5n-ingenstans1Som från ingenstans

Inga-Lisa är bara tio år och ska besöka pappa i Mora. Mamma vinkar av henne på Stockholms Central.  Det är fredag och mycket folk. Hon tänker på Therese som får träffa pappa jämt. Det är jobbigt.
Plötsligt hör hon något i högtalaren … Mora?
Läs mer

pojkjävelnPojkjäveln

Han är så förbannad på sin son att han till och med drömmer att han dödar denne med en stor machete. Han älskar sin son. Och sonen är underbart begåvad, denne vackre stolte son.
Men den jäveln vill bli svetsare! Och hos hustrun finns inget stöd att få – som du har skrutit, du är ju svetsare och det duger ju! Vart ska han ta vägen? Vad ska han göra med sin kärlek när sonen vill gå sin egen väg? Läs mer.

postfestumPost Festum

Bilden av den lyckliga familjen, jag skulle bevara den i mitt minne som en motbild. En motbild. Mot allt vad som sedan hände.

minrelationtillcsMin relation till Camilla Ström

Kärleken fanns bara några meter bort, på hans egen loftgång. Han är ung, ivrig och smickrad av hennes uppvaktning. Och hon stannar. Hon stannar hos honom, dag och natt. Men grannarna klagar, han inser att hon är galen. För det är väl inte han..?

vägledningfrånhelvetetVägledning från helvetet

Det unga paret är på väg hem för julfirande. De kommer iväg sent och GPS:en väljer den kortaste vägen, utan hänsyn till vilken väg det blir. Plötsligt kör de av vägen, bilen sitter fast. De befinner sig mitt ute i ingenstans. I mörkret, i ovissheten och med panikkänslorna krypande tappar en av dem kontrollen…

enmördaregårännulösEn mördare går ännu lös

Detta är den sanna berättelsen om mordet på Selma Dahl, vars mördare ännu inte är gripen. Vad var motivet? Var är kniven? Vem äger ett par stövlar av märket Semperit? Ännu vet ingen, fastän Lima är så litet, och så länge en mördare går fri är många ofria, ryktesvägen dömda…

kärlekenssvärtaKärlekens svärta

Livet borde ha lekt för den gode Frank. Visserligen var han skild men han tog för sig av livets goda mer än de flesta. Dessutom tjänade han bra. Han bodde också bra med en milsvid utsikt och med parkett till och med i köket. Han såg till och med bra ut. Men nu var han död och det för egen hand. Eller…

kärlekensinsidaKärlekens insida

Siv Dahlin längtar efter kärlek och börjar nätdejta, det sägs ju vara riskfritt. Där träffar hon Erling! Vilken kärlek! Och äntligen ska de träffas. Han ska bara… göra… VAD?

närvägarna är stängdaNär vägarna är stängda

Jag vill berätta en historia som har en lärdom i sig. Åtminstone för mig. Jag skriver inte ner det här för att roa dig. Det kan inte roa någon, eftersom det hände. Det hände verkligen, alldeles intill mig. En mördare skapades alldeles intill mig, och kanske hade jag kunnat förhindra det som skedde…

dödligagratulationerDödliga gratulationer

Familj, släkt och vänner står samlade. De väntar på födelsedagsbarnet som ska överraskas med en födelsedagskryssning. Varför kommer hon inte? Förväntan är stor. De ser så fram emot att överraska henne. Vart kan hon ha tagit vägen? Hon som brukar vara så punktlig…

densvartaängelshemDen svarta ängels hem

En lovande författare får disponera en ensligt belägen stuga för att skriva färdigt sitt nya verk. Han behöver vara ensam. Istället konfronteras han gång på gång med den enda grannen som kväver honom med sina omsorger. Vad ska han göra? Vad är det som sätts igång?

ochsedandö…Och sedan dö

Siv Dahlin åker på en efterlängtad Italienresa. Där möts hon av en slump av människoöden som sätter djupa spår i hennes liv.

sommarnattensvalserSommarnattens valser

Dansvecka i Malung och Siv Dahlin jobbar extra för att dryga ut kassan. Grannparet är där, eller åtminstone hon. Han, lite äldre, drar sig tillbaka. Men det är fint att han låter henne roa sig, eller? Siv lider med honom när hans kvinna plötsligt försvinner…

enfuljulEn ful jul

En uppslitande skilsmässa har vänt upp och ner på Sivs tillvaro. Men Katarina hjälper henne tillrätta. Katarinas erfarenheter är flera gånger värre, den jäveln förtjänar en omgång, det är de flesta i arbetsgänget överens om. Fast det är tack och lov bara snack, eller..?

bönförendödBön för en död

Siv Dahlin är på väg till sin dotter i Skellefteå. På stationen i Krylbo hotas hon av en man, men blir i sista stund räddad av en sympatisk kvinna som visar sig vara präst. I samma veva dyker polisen upp, ett brutalt rånmord har ägt rum, har de sett något..?

sistakvällenmedsläktenSista kvällen med släkten

Morbror Leonard har gått bort och Siv Dahlin åker dit för att närvara vid begravningen. Hon höll av honom, men det var hon tyvärr ensam om. De andra tänker bara på arvet. Är det rättvist fördelat? Vad händer i dunklet i minnesstunden efteråt?

järngreppetJärngreppet

Hennes kärlek hade nästan dödat henne när han svek. Hon flydde och har efter tio år äntligen skapat sig ett nytt liv. Hon har även fått kärlek, hon är stark och oförberedd när hennes ex plötsligt dyker upp och vill att allt ska vara som förut…

ensamhemåtinattenEnsam hemåt i natten

Kyrkan är hennes fasta punkt. Gud ser henne och förlåter henne för att hon lät sig våldtas den gången. Och Gud tiger, ingen får veta, inte ens hennes pojkvän. Hon skäms.
Men när hennes bästa vän våldtas och mördas och våldtäkterna fortsätter i staden, vem är då mest lämpad, ja kanske utsedd av Gud? Att locka förövaren i fällan. Ensam strövar hon hemåt i natten…